Objava na Facebooku koju otvaraš dodirom prsta! Check out!

** Ovaj članak je namijenjen osobama koje koriste Apple iPhone. Šalimo se. Namijenjen je svima koje zanima kako se rade objave koje u posljednje vrijeme često možete vidjeti na Facebooku, ali nažalost to će moći izraditi samo oni koji koristi iPhone. 🙂

Za ovakve cool objave treba vam  cool mobitel! A ništa nije više cool od iPhonea! Ili? Android? Developers? Zovemo vas. Olakšajte i nama svemircima… 

Konkretno, radi se o tome da pomoći aplikacije kreirate slideshow ili koristite gotova rješenja poput videa i animacije te na kraju dobijete fantastičan rezultat koji se može usporediti s poznatom Hondinom reklamom “Story from the other side” koja je osvojila svijet!  

Što vam stvarno treba za takvu objavu?

 

 • iPhone, iPad ili  iPod Touch s iOS 9.0+
 • Video ili slike za samu animaciju, video ili slideshow
 • Početna (cover) slika kojom ćete navući ljude da pokrenu reklamu (ako nemate PRO verziju, ne možete dodati cover sliku već ona mora biti početna slika na slideshowu, animaciji ili videu)
 • intoLive aplikacija 

Kako napraviti takvu objavu?

Za početak, morate biti svjesni da će objava raditi samo na mobilnom Facebooku, odnosno u aplikaciji, ali s obzirom na to da danas preko 50% prometa na web stranice i Facebook dolazi preko mobitela – to je čak i poželjno. Agree?

Treba vam ideja koju ćete propagirati kroz objavu. Hoće li to biti jednostavni slideshow? Auto koji vozi na dodir prsta? Pas koji laje?  Video koji je kreativa radila 30 dana? Nešto deseto? Na vama je.


pogledaj objavu ferenčić

Važno je da ne otvarate sliku klikom već morate na Facebook ili Page feedu držati prst na slici – ako je otvorite tada se gubi LIVE opcija te je zato objava pinana na vrhu Facebook stranice + radi samo na Facebook Appu.


Potrebni su vam materijali za cover , odnosno početnu sliku koja će pozivati ljude na akciju i sadržavat će CTA gumb (fora ideja, otisak prsta + Press & Hold, Scan & Hold).

Opet napominjemo – ako imate PRO verziju aplikacije onda možete koristiti cover sliku, inače prva slika slideshowa, videa ili animacije trebaju poticati na dodir ekrana.

Ovo je popis sljedećih koraka:

 1. Trebate imati potrebne materijale za izradu slideshowa ili gotov video 
 2. Uđete u aplikaciju intoLive
 3. Odaberete slike ili video koji ćete koristiti (maksimalno 5 slika u free verziji)
 4. Nakon što ste odabrali slike/video idete na sljedeći korak i u “Post Photo” odaberete cover slike, odnosno sliku koju će svi vidjeti na vašoj objavi (ako imate PRO verziju)
 5. Spremite sliku
 6. Obavezno je morate uploadati kroz Facebook app (ne Pages Manager što znači da trebate imati admina na privatnom profilu – to je trenutna mana, ali možda će se i to promijeniti)
 7. Kada je uploadate, morate s desne strane uključiti LIVE opciju da bi se ta objava mogla pokrenuti na dodir 🙂

pogledaj objavu ferenčić

Važno je da ne otvarate sliku klikom već morate na Facebook ili Page feedu držati prst na slici – ako je otvorite tada se gubi LIVE opcija te je zato objava pinana na vrhu Facebook stranice + radi samo na Facebook Appu.


P.S. Aplikacija možete iskoristiti FREE samo tri puta, a ukoliko vidite svoj content marketing na tu foru, trebate kupiti PRO verziju da vam se oslobodi mogućnost stavljanja cover fotke i većeg broja slika za slideshow (kod free app je max. pet slika moguće staviti u slideshow). 

Samo za $1.99/$2.99! Kao kod Ivice… 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.