Instagram Stories Carousel Reklame (Ads)

Samo par dana nakon što su u Instagramu uveli jednu vrlo važnu promjenu koja se odnosi na automatsko objavljivanje objava na Instagramu preko trećih alata bez ikakve potrebe za “ručnom objavom” unaprijed zakazane objave (scheduling) kao što je to do sad bilo jedino moguće, javljaju se s odličnim novim vijestima! 🙂

Facebook Carousel objave

Ako niste upoznati s Carousel objavama na Facebook-u, mogu vam ih opisati  kao kombinaciju više slika u omjeru 1:1. Kod svake slike možete dodati zasebni  naslov, opis i link što ih čini savršenim za kategorizaciju različitih proizvoda ili za pričanje priče. 


 

Image result for carousel ads

Slika 1. Facebook Carousel oglas (izvor)


Instagram Stories

U kolovozu 2016. godine Instagram je predstavio Stories. U tom periodu je Snapchat nudio nešto slično i očigledno je bilo da ih Instagram pokušava “kopirati”. Mnogi su bili skeptični i nisu davali Instagramu velike šanse. Oni koji su bili skeptični – pogriješili su. To govori činjenica da su danas Instagram Stories s 250 milijuna dnevno aktivnih korisnika (lipanj 2017.) daleko popularniji od Snapchata. Kada su se Instagram Stories pokazale kao “pun pogodak”, Instagram je u ožujku 2017. godine uveo reklame i na Stories. Oni koji rade marketing na Instagramu su mogli lako vidjeti da reklame na Instagram Stories mogu biti odlične te imati odličan ROI. Ako niste isprobali, probajte. 🙂


Slika 2. Instagram Stories Ads (izvor


Instagram Stories Carousel reklame

Kako su se Instagram Stories pokazale kao odličan način reklamiranja zbog njihove popularnosti, Facebook, odnosno Instagram je odlučio uvesti novost. Radi se o Instagram Stories Carousel reklamama koje će od sad biti dostupne na Instagramu. Iako ih još uvijek nemaju svi , kroz par dana/tjedana bi svi trebali dobiti tu opciju. 

To znači da će na Instagram Stories  biti moguće oglašavati Carousel oglase koji se sastoje od 2 do 3 slike, odnosno priče. Kada dobijemo tu mogućnost, u novom blog postu ću vam objaviti upute (tutorial) kako ih i sami možete isprobati i testirati.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.