Instagram je uveo opciju dijeljenja sadržaja s IGTV-a na IG Story

Danas je Instagram globalna mreža od gotovo milijardu korisnika u čitavom svijetu. Od njegova nastanka pa sve do danas pratimo mogućnosti koje nam nudi, a koje uvelike poboljšavaju poslovanje kroz oglašavanje i povezivanje s potencijalnim klijentima.

Odnos IG Story-a i IGTV-a

Zasigurno ste kao korisnici ove popularne društvene platforme probali koristiti Instagram Story-e koji služe za objavljivanje ne samo slika već i videa kraćeg trajanja. IGTV je nastao na temelju činjenice koja je potvrđena statistikom, a govori o tome da je video popularniji od slike ili teksta. Preko IGTV-a je za razliku od Story-a moguće dijeliti duži video zapis kod čijeg korištenja ne morate imati YouTube kanal.

Novosti

Facebook kao vlasnik Instagrama konstantno prati  svoje usluge unutar aplikacije i gleda kako ih može poboljšati tako da dobije čim više novih korisnika, ali i kako bi zadržala te aktivirala stare korisnike (da ne napuste Instagram). Iako sam IGTV još uvijek nije previše popularan, nova mogućnost je da se njegov sadržaj može objaviti i na Story-u je svakako dobra opcija za promoviranje vizualnog sadržaja, odnosno videa u ovom slučaju.

Kako objaviti video s IGTV-a na IG Story?

Kako bi objavili video s IGTV-a na Instagram Story-u, prvo ga trebate objaviti na IGTV. Na slici možete vidjeti narančasti ”gumb”, odnosno prečicu do IGTV-a u kojem imate mogućnost objavljivanja video sadržaja.


Slika 1. Instagram aplikacija – prečica do IGTV-a


Nakon što se video učita, kliknete na ikonu papirnatog aviona te će vam se nakon toga ponuditi opcija koja je prikazana na slici 2 (mogućnost objavljivanja videa na Instagram Story).


Slika 2. Objavljivanje videa na IG Story-u


Facebook (Instagram) vidi da korisnici vole koristiti IG Stories i upravo zato je uveo ovu opciju kojom će pokušati aktivirati korisnike da koriste i IGTV, a opet dolaze do povećanja korištenja Story-a (u teoriji). Kako će se ta opcija koristiti u budućnosti još uvijek ne možemo predvidjeti, ali sigurno je da živimo u jednom zanimljivom vremenu u kojem nas očekuje mnogo novosti u digitalnom svijetu. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.