Google Ads – Responzivni Display Oglasi (Video)

Prije par dana naišao sam na jednu vijest koja me baš razveselila, a tiče se Google Ads sustava za oglašavanje. Testiranje je jedini relevantni način da se dođe do zaključaka poput onih  – što “radi”, a što “ne radi”… 🙂

Responzivni oglasi

Prije par mjeseci dobili smo responzivne oglase koji se temelje na machine learningu, a njihova posebnost je bila ta što možete ubaciti više različitih naslova i opisa te će sustav testirati određene kombinacije i reći nam što radi ili što ne radi.

S vremenom su i responzivni oglasi napredovali (dodatno su ih poboljšali u srpnju na nekim računima, a u kolovozu smo imali update na svim računima). U početcima, imali smo mogućnost dodavanja 5 naslova (25 znakova) i 5 opisa (70 znakova), dok su sad te brojke porasle s 25 na 30 znakova i sa 70 na 90 znakova. Dodali su i “long headline” koji se prikazuje umjesto kratkih naslova (ovisno o izgledu oglasa), i dodatne 2 mogućnosti – prilagođavanje CTA gumba (jezika i teksta) te boje koje će se prikazivati na responzivnim oglasima (inače sustav prilagodi boje na temelju boja na slici).


Slika 1. Mijenjanje CTA gumba i prilagođavanje boja


 

Responzivni oglasi s opcijom dodavanja videa

Kao što i sam naslov govori, pojavila se opcija dodavanja video oglasa u responzivnim display oglasima te možete dodati do čak 5 videa. Svi znamo da sama video produkcija nije nimalo jednostavna i jeftina (pogotovo ako gledate da trebate imati npr. više različitih videa za isti proizvod), ali to je nešto u što će veće tvrtke (koje si to mogu priuštiti) trebati uložiti novac kako bi izvukle maksimalno dobre rezultate. 

Iako još nismo dobili tu opciju, Google kao i obično testira na određenom dijelu korisnika nove opcije te su se pojavile slike gdje se vidi da možete dodati do 5 videa u responzivne oglase (osim slika).


Slika 2. Video oglasi u responzivnim oglasima


Sve u svemu, radi se o jednoj veoma zanimljivoj opciji zbog koje će se trebati uložiti puno vremena i materijalnih sredstava u video produkciju, ali sigurni smo da će rezultati na kraju opravdati trošak (kod većih tvrtki). 🙂


Izvor: adworldexperience.it

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.